woensdag 16 maart 2011

Mandjes

Wat hebben quilters toch met mandjes?
Quilters verzamelen lapjes en die bewaren ze niet alleen in mandjes maar van die lapjes maken ze ook mandjes. Iedere keer zie je ze op blogs weer voorbij komen; bij Lia, bij Jeanneke, bij Ingrid.

En toen dacht ik "ik heb toch ook van die mandjes, maar waar???"
Uiteindelijk vond ik dit doosje


En in dat doosje zitten.....

en daaronder zitten nog meer mandjes die al omgeregen zijn en geappliqueerd moeten worden.


Dit zijn mandjes uit het boek "When the cold wind blows" van Blackbird Designs. Ze worden in dat boek "Trick or Treat" genoemd. Ik maak die mandjes op mijn eigen manier, niet met behulp van "needle turning", niet met behulp van "freezer paper" maar ik teken met behulp van een mal het mandje en het hengsel op de goede kant van de stof, daarna knip ik de delen met een kleine naad uit vervolgens rijg ik de delen om en geef ik knipjes waar het nodig is en tenslotte appliqueer ik ze op de achtergrond.
Zo zie je dat er veel manieren zijn om hetzelfde mandje te maken.

Maar eigenlijk ben ik nu helemaal niet bezig met de "Trick or Treat" mandjes maar ik maak zo nu en dan een ander mandje, het "Shaker" mandje uit Quiltmania. Ik heb er nu 40 af. De meeste heb ik gemaakt van rode stofjes of stofjes waar een beetje rood in zit. Ik heb daarvoor van allerlei lapjes een blokje van 10 bij 10 cm geknipt en daar maak ik de mandjes van. Zodra de rode lapjes op zijn, begin ik aan een andere kleur.


Ik vind het leuk om zo tussendoor een mandje te maken, maar voorlopig ben ik de meeste tijd bezig met mijn Lentequilt.....

Groeten, (k)WIL(t)MA2 opmerkingen:

Klaske zei

Dat is ook mijn manier, omrijgen en dan appliceren...
Ik gebruik wel freezerpapier, maar dan als malletje om op de goede kant van de stof te tekenen met een verdwijnstift.
Zo krijg ik hetr het netjes...
Zo zie je maar weer, ieder z'n eigen manier.
Mooie mandjes uit de qmania heb je gemaakt!

jolanda zei

hoihoi, wat zijn je mandjes mooi! Lekker fleurig zo in die rode stofjes. Maar een lentequilt gaat natuurlijk altijd voor nu het zonnetje zich steeds vaker laat zien hahaha.
Leuk dat jij de Dorothy ontworpen hebt! Het is mijn allereerste quilt en de kleuren zijn helemaal goed voor bij mij thuis.
groetjes, jolanda