zondag 27 maart 2011

LenteQuilt

Er is niet veel nieuws te laten zien omdat ik druk bezig ben met het quilten van mijn Lentequilt of beter gezegd met mijn Lentekleed omdat het de bedoeling is dat ze op mijn tafel in de serre of de tuin komt te liggen.Ik quilt dit kleed met een grote dikke naald met cotton perlé 8 van DMC omdat je dan zo'n "rural" effect krijgt. Een landelijk effect met een Franse knipoog.


Het wordt een romantisch tafelkleed vol met bloemen en daarom ga ik haar de naam "Fleur" geven.

Ik heb "haar"even aan de waslijn gehangen zodat je haar in het geheel kunt zien. Als je goed kijkt, kun je de quiltlijnen zien. Ik heb circels getekend die elkaar in het midden van een blok raken zodat je in ieder blok vier "bloembladeren" krijgt. Hieronder een close up.


Tot zover! Groeten, (k)WIL(t)MA

9 opmerkingen:

Annelies vdB zei

Hij ziet er nu al erg mooi uit. Succes met quilten.

Anja.M zei

Wat een prachtige quilt, heerlijke zachte lente kleuren.

Siny Nijmeijer zei

Het is echt een lente voorjaars kleed, en zal ook in de zomer heel mooi staan op je tafel!

Cisca zei

Wat een mooie quilt, leuk, dat dquilten met een dikke draad!
Groetjes, Cisca

conny's quilts zei

Mooi zeg, echt frisse lentekleuren!

Lida zei

Wat een mooie quilt is het geworden, die prachtige lichte tinten zullen straks een fantastische uitstraling geven aan jouw tuin of serretafel! Die dikke draad vind ik er perfect in passen, veel plezier met die gezellige blommen! Groetjes
Lida

quilting Jeannet zei

Prachtig joh, ik ga dat ook eens proberen met dat garen, ben ook aan iets lenteachtigs bezig waar dat prima op zou passen, gaat dat makkelijker dan gewoon doorquilten?

groetjes, Jeannet

Mireille zei

Zo fris hé, je komt er helemaal a van in de stemming. Leuk quiltpatroon en wat een idee om perlé te gebruiken dat is inderdaad eens wat anders.
Groetjes,
Mireille

Rian, zei

Wat mooi met die dikke draad. Dat heb ik nog nooit geprobeerd. 'zij' wordt schitterend, echt een blikvanger op je tafel.
Groetjes