donderdag 20 oktober 2016

HERFST..... en meer


Met de herfst
komt de 
STORM
en de regen,
dat laat ik
over me heen komen.
Ik nestel me
lekker binnen,
lampje aan
kaarsje aan
muziekje op
kopje theeen met, ja.......
een heel klein 
ini mini
quiltproject.

*
Afgelopen zomer heb ik bij 


de Quilt Ster (klik)
in Dreischor, Zeeland
(omdat ik niet kon, schrijven, tekenen, knippen, patchen etc)
een stempel (van Jeanneke.com
 met toebehoren gekochtBij thuiskomst heb ik mijn bakken met restjes
tevoorschijn gehaald
en ben ik gaan stempelen

Nu sinds twee weken
mijn medicatie veranderd is,
is ook 
"Mevrouw Bibber"
verdwenen
en kan ik weer een naaldje vasthouden!

Dus de "tumbler blocks" zijn geknipt
en iedere dag
zet ik er een paar aan elkaar.


Wat
HEERLIJK
wat ontzettend heerlijk
dat ik dit weer kan doen.

 * 

En wat betreft die andere
STORM (klik) 

"Social media": zegen of vloek
Facebook en Blogs 
(letterlijk overgenomen uit bovenstaande link)


Die STORM 
laat ik ook maar overwaaien....

Meedoen met de hedendaagse media
vereist opperste aandacht 
zeker als je ondernemer bent, heb ik me wel eens laten vertellen.
Als ondernemer kun je beter dagelijks 
je persoonlijke mailbox of spambox openen 
anders kun je voor verrassingen komen te staan.

Maar het is nu voor iedereen duidelijk
hoe de vork in de steel zit.
Wietske heeft het zelf uitgelegd.

Hieronder citeer ik haar :

De Scarlet, ontworpen en gemaakt door José, die ons herhaaldelijk verzekerde tijdens het maken, dat hij "in haar hoofd zat en vanzelf naar ons toe kwam."

Ja die Scarlet kwam 

vanzelf naar haar/hun toe

helemaal vanzelf
overgewaaid uit Tilburg
waar José
in de de quiltwinkel van
de patronen van Céline 
in grote getale verkocht heeft.

Dit had ik niet openbaar willen maken,
hierover wilde ik discreet blijven,
hierover heb ik ook persoonlijk mailcontact met Wietske gehad
 maar ik krijg  nu geen keuze.

Trouwens, uit betrouwbare bron 
heb ik vernomen
dat
nog steeds het originele linnen en garen
van Céline verkoopt.

U hebt wel een keuze,

bovenstaande foto: bron: http://wietskesquilts.blogspot.nl

Nog 12 dagen te gaan
voor het aanvragen van het  
GRATIS 
originele patroon 
van Céline uit 2010 
 dat door mij
in opdracht ontworpen en gemaakt is, 
exclusief voor Quilt-it & Dotty (klik)

P.S. de aanwijzingen in mijn vorige blogje
"Hoe maak ik nu een Céline zonder borduurtjes?"
die aanwijzingen
circuleren al jaren onder quiltsters die mij 
dat n.a.v. het patroon de afgelopen jaren gevraagd hebben.
Niets nieuws onder de zon.

Prettige herfst !


8 opmerkingen:

conny's quilts zei

Wat fijn dat je je weer met je hobby kunt bezig houden, en over die storm...er is genoeg gezegd hierover denk ik. (Misschien moeten sommige mensen de wet op auteursrecht nog eens doornemen).

conny's quilts zei

Bij deze de link naar de wet op auteursrecht. http://wetten.overheid.nl/BWBR0001886/2015-07-01

Marion van de Sande zei

Het verbaast me wel een beetje allemaal. Ik volg nog niet zo lang alle blogs of Facebookgroepen maar als me iets duidelijk is geworden dan is het de verontwaardiging over een ontwerp even lenen of kopieren en doorverkopen. Dat is absoluut not done en heel begrijpelijk. Winkeliers en ontwerpers maken zich boos en spreken over broodroof, ook terecht.

Als je beide ontwerpen naast elkaar legt dan lijkt me dat iedereen (en dus ook iedere rechter) zal zien dat dit puur kopieren is. Als Céline de ontwerper is dan kun je dus stellen dat José regelrecht gestolen heeft van Céline. En als het ontworpen is voor Dotty dan is het dus ook diefstal van Dotty. Of iemand dan een ex-schoonmoeder is die in een winkel heeft gewerkt, doet er niet toe! Als je dát mee gaat laten tellen maak je er zelf een soap van terwijl je het kunt zien als een zakelijk conflict of diefstal. Óók kun je stellen dat de winkel in Den Bosch slachtoffer is geworden van de daden van José, immers zij heeft hen gestolen goederen laten verkopen en nu dat bekend is geworden is hun goede naam ook aangetast. Het lijkt me voor de winkel heel vervelend, waarschijnlijk is er een goede, misschien zelfs vriendschappelijke relatie tussen hen en nu blijkt ineens dat ze bedonderd zijn. Heel vervelend. Dat de winkel het ontwerp blijft verkopen, daar kun je over van mening verschillen maar ik geloof dat de ontwerpster zelf heeft aangegeven dat ze genoegen zou nemen met een toevoeging van haar naam, wat gebeurd is.

Het lijkt me voor de betrokkenen een heel vervelend probleem. Voor de ontwerpster is het akelig dat een ontwerp gestolen is, voor de winkel omdat een reputatie geschaad wordt en omdat ze door een bekende/vriendin bedonderd zijn en misschien ook voor de winkelier waar het oorspronkelijk voor ontworpen is.

Je kunt het zakelijk bekijken en dus aangifte doen, dat kost energie en zal niet leuk zijn. Maar het geeft misschien wel rust als je het onrecht anders niet van je af kunt zetten. Je kunt ook nog eens contact zoeken met de winkel in Den Bosch, jullie zijn immers beiden slachtoffer en het zou voor beiden prettig en een opluchting zijn als je er samen mee naar buiten kunt komen dat jullie het samen opgelost hebben en samen het boek sluit verder.

Sterkte voor allebei.

Geke zei

goh dit wordt wel steeds vervelender, anonieme niet zo vriendelijke reacties. Andere "dames" die ook nog eens komen aanwakkeren.
Eigenlijk ben ik het deels met Marion eens, dit heeft alleen maar verliezers, de dekenstikster omdat het "hergebruik" of hoe je het wil noemen, voelt alsof er een kindje van je is gestolen. Want heus voor de meeste mensen voelt een eigen ontwerp toch als een kindje. Dat koester je en je wil maar één ding, dat anderen daar ook zorgvuldig mee om gaan. Wietske misschien ook wel als ze echt niet op de hoogte was van het feit dat de scarlet wel heel erg veel overeenkomsten had met een bestaande quilt. Zou dat kunnen in zo'n klein quiltland waarbij veel quilters elkaar nauwlettend in de gaten houden ? Zou er dan echt niemand zijn die op het veelgelezen blog van Wietske keek en dacht die quilt die ze nu laat zien lijkt ergens wel heel erg op ? Waarom heeft de dame die achter de Scarlet zit niet laten weten dat ze geinspireerd was ? Heeft die er niet over nagedacht dat ze de goede naam van een winkelier wel eens flink kon beschadigen met haar actie ? Of is het echt allemaal toeval dat ze zo op elkaar leken ?
Ik probeer het goede in een mens te zien en hoop eigenlijk dat dit op de een of andere manier nog op te lossen is. Dit heeft niets met ene mini-oorlog voeren te maken maar komt denk ik eerder voort uit puur verdriet. Zou het misschien niet slim zijn om de reacties uit te schakelen, in ieder geval van de anonieme ?
sterkte en wijsheid

Ageeth Dorsman zei

Ik durf bijna geen reactie meer achter te laten, omdat dat kan worden uitgelegd als "relschopperij" (degenen, die mij echt kennen, komen nu niet meer bij van het lachen, dus sorry dames ;););), maar het zou laf zijn om helemaal niet meer te reageren, en daarom toch een korte reactie. En ik ben het namelijk volkomen eens met wat Marion hierboven schrijft. Mochten jullie er in een goed gesprek niet uitkomen, wat ik me gewoon niet voor kan stellen, dan zit er niets anders op, hoe vervelend ook.
Nogmaals wil ik alle betrokkenen veel wijsheid wensen, want slachtoffer is iedereen, dat is duidelijk.
Groetjes van Ageeth.

quilting Jeannet zei

Ik wil toch ook nog een keer reageren, al voel ik het zelfde als Ageeth, ook ik wordt blijkbaar als "relschopper"neergezet omdat ik Wilma, die ik al heel lang ken als een aardige en integere vrouw een hart onder de riem wilde steken. Dat wordt dan gezien als relschopperij, terwijl ik het alleen maar heel erg jammer vind voor Wilma en ik vind dat zij het heel netjes wilde oplossen. Petje af voor haar.Hier zijn alleen verliezers, als dit vanaf het begin goed was opgelost was dit hele "gedoe"er niet geweest.

Birgitte aka Bietje zei

Ja ik heb het bericht van Wietske ook gelezen. En ik heb geen idee wat ik daar van moet vinden. Aan de ene kant begrijp ik het wel, en aan de ander kant weet ik het niet.
Voor jou wens ik dat de rust weer terugkeert. Rust in de quiltwereld, rust in jou, rust om je heen. Dat je weer gewoon leuke lapjes kunt uitkiezen, deze gezellig aan elkaar kunt zetten, en er iets moois van gaat maken. Knus bezig zijn met die geweldige hobby. Een begin is al gemaakt met de vingerhoedjes zie ik. Ga zo door.

conny's quilts zei

Mooie woorden Marion, je reageert op een anonieme reactie die onder de mijne stond en waarvan ook ik de argumenten niet begreep (over die schoonmoeder). Jij verwoord het heel duidelijk. Ik sluit me ook aan bij Ageeth en Jeannet, kennelijk word je er door mensen op afgerekend als je iemand steunt. "Ben je niet voor mij, dan ben je tegen mij" Echter dat ligt veel genuanceerder en Marion zegt dat mooi en duidelijk hierboven. Het levert alleen maar verliezers op en scheve gezichten terwijl we zo'n mooie hobby delen.
Ik las een mooi quote bij Bonnie Hunter: "Anyone who has time to critizise others isn't quilting enough" Laten ons weer met het quilten bezig gaan houden!
Laten we ons daar alsjeblieft weer op richten, laten we elkaar blijven inspireren in plaats van aanvallen en afvallen.