vrijdag 30 september 2011

Van web-log naar blogger!

De laatste weken zie je niet anders dat web-loggers overstappen naar blogger omdat de migratie niet vlot verloopt.Wat onzettend vervelend allemaal als je niet meer terecht kunt op je vertrouwde stekkie. Ik vind het heel vervelend voor iedereen die z'n web-log kwijt is  maar ik kan jullie verzekeren dat het bij blogger ook heel gezellig is!

Ooit had ik ook een web-log maar toen ik begin van dit jaar berichten kreeg over de migratie, kwamen er bij mij veel vraagtekens????? Zou alles wel goed gaan met zoveel web-loggers, zoveel berichten, zoveel foto's.... ik had een vreemd voorgevoel! Daarom heb ik in het voorjaar mijn berichten en foto's van web-log geknipt en geplakt en in een word bestand gezet. Dat duurde wel even omdat ik iedere pagina opnieuw moest laden, selecteren en daarna knippen en plakken. Vervolgens heb ik alle foto's moeten verkleinen tot pasfoto formaat omdat de foto's erg opgeblazen waren.  Ik ben daar dagen mee bezig geweest en heb toen al mijn berichten en foto's (behalve de reacties want dat lukte niet) opgeslagen op mijn harde schijf en vervolgens uitgeprint. Daarna ben ik in maart overgestapt naar blogger.com. en ik voel me erg thuis op deze plek!


 Deze week kwam ik er pas toe om mijn geprinte web-log verhaaltjes en foto's te ordenen en er een ringband door te laten slaan. Ik heb nu ruim 100 pagina's verhaaltjes van ruim twee jaar bloggen bij web-log. Dat geeft toch een leuk verslag van mijn hobby.

Maar er is nog meer gebeurd de afgelopen tijd. Ik ben druk aan het opruimen en naast alle quilts die nu netjes opgevouwen in de kast liggen (ja, binnenkort ga ik verhaaltjes vertellen over de quilts uit mijn kast...) heb ik ook overal doosjes met projecten. Bijna ieder doosje is geopend en ik heb sommige projecten gewoon weggegooid en de restlapjes in de restenbak gegooid. Sommige projecten wil ik niet meer afmaken maar de gemaakte blokken kunnen wel ergens anders voor gebruikt worden en van sommige projecten wist ik gewoon niet meer dat ik ze had. Zoals wat er in dit doosje zat....


daar kwam een middenstukje uit dat ik ongeveer 4 jaar geleden gemaakt moet hebben.  Een midden- sterretje met een  randje en een zelf getekend patroontje voor een cribquiltje. Ook de bijbehorende malletjes zater er nog in.Ik heb dit doosje met inhoud geshowd op onze bee en iedereen zei dat ik dit echt niet mocht weggooien maar dat ik het af moest maken. Dus ben ik nu ijverig aan een oud vergeten projectje bezig. En het schiet op, driehoekjes en randjes.....


Nu nog de laatste rand met driehoekjes aan het middenstuk zetten en dan nog de buitenranden.


Ik zie dat de foto's allemaal donker zijn maar binnekort maar als de top in elkaar zit, maak ik nieuwe foto's! De update van de Civil War BOW moet nog even wachten.

Geniet allemaal van het  P*R*A*C*H*T*I*G*E  weer!

16 opmerkingen:

AnitaS zei

Ik heb gelukkig ook alles an weblog op mijn computer gekopieerd. Ik denk ook niet dat ik terugga. Deze quilt is inderdaad erg leuk. Succes met afmaken.

Lida zei

Ja hoor zal ik doen, ik zit vanmiddag weer op mijn stekkie in de zon en borduur weer wat steekjes, quilten is mij nu veel te warm! Maar wat een enige top wordt dit, dat je die was vergeten!! Zonde om weg te gooien daar geef ik de dames helemaal gelijk in! Dus veel plezier met je steekjes en een heel fijn weekend,
Lida

ria vogelzang zei

Ik zit dus nu heerlijk met laptop en handwerkje in de tuin........; samen met Amar...; heerlijk!! ;))
Gelukkig maar dat je alles gekopieerd had voor de weblog-migratie.
Ben blij dat ik bij Blogger gestart was met een blog.....; puur geluk hoor, ik had net zo goed ook in het schuitje kunnen zitten.......
En wat je oude projektje betreft; ik geef de dames groot gelijk: wat een schatje!
Ben benieuwd hoe ze als AFFO lijkt!!
Veel plezier!

Judith zei

Wat een schattig quiltje, super dat je het gaat afmaken. Eigenlijk zijn we ook harstikke gek met al onze projectjes en handige bakjes. Bij mij is het ook niet anders. Geniet er aar gewoon van.

Ullan tilkut zei

Hi! Greetings from Finland! I love the quilt! The colors are fantastic! All of your works are wonderful! Congratulations!!!! It's so nice to find other quilters from other countries!!!! :)

Anoniem zei

Het nieuwe quiltje is enig!
gr. willemien

sylvia zei

hallo Wilma, eens even kijken of het nu lukt......groetjes, Sylvia

sylvia zei

hij staat er, he?!
bai de wee: de reactie boven de mijne ben ik niet........;)

Joker zei

Wat een mooie kleuren, wat goed dat dit weer gevonden is.
Joke W.

Rian, zei

Nee, allicht moet je zoiets leuks niet weggooien. Er zit ook al aardig wat werk in...Dat wordt zeker een prachtig quiltje. succes ermee!
Rian

Guusje, zei

O wat een mooie quilt, zonde om zomaar te latten liggen zeker afmaken. En wat een mooi boek heb je gemaakt en prachtig naslagwerk.

Letty zei

Ook ik ben overgestapt van web-log naar blogger maar het is wel even wennen hoor!
Prachtige quilt en mooie kleuren!

Anoniem zei

Wat een mooi quiltje en schitterende kleuren, groet, Nelly

Balsemien zei

Hoi Wilma, Wat heerlijk om hier even heerlijk rond te neuzen. Je zijkolom is een groot feest om naar te kijken! En je vergeten schat uit het doosje wordt erg mooi... Hoe ver is je Merklappenquiltje deel 2, daar was ik ook een klein beetje verliefd op...

Marcha zei

Oh wat ziet dat er mooi uit! Lijkt wel antiek! En dat doosje: te snoeperig voor woorden!

inge zei

het is een prachtig project!