donderdag 21 juli 2011

VakantieberichtjeWij zijn nu een week in Engeland en staan op onze tweede Caravanclubsite. Campings van deze club bevinden zich in prachtige parken met veel ruimte en rust, zelfs in het hoogseizoen!!!


Als eerste bezochten we vorige week vrijdag Londen, waar ik  als echte toerist Buckingham Palace wilde zien. Helaas wat het voor bezoekers nog niet open dus liepen we door ....


Het was er zo druk en er stonden zoveel (duizenden???) mensen achter dranghekken dat we dachten dat er iets bijzonders te gebeuren stond.....


.....The chanching of  The Guards!.................... Wat een show, en wat een mensen!!!

Maar buiten Londen was er ook van alles te zien. We bezochten "a lovely little village" Sheere....


en Dorking waar ik zomaar toevallig een quiltwinkel tegen kwam. 
De winkel   "The Quilt room" bestaat dit jaar 30 (!) jaar en is van Pam Lintott die verschillende quiltboeken op haar naam heeft staan. Boeken over werken met layer cakes en jelly rolls.
Een prachtige quiltwinkel met mooie stoffen, leuke voorbeelden en een groot assortiment linialen waarmee je in een handomdraai patches kunt snijden zonder mallen te gebruiken. Ik ga die zeker uitproberen als ik in het najaar weer actief mag worden ;-)


En toen gingen we naar onze tweede camping in  "The Cotswolds". Een prachtig gebied waar je nog "het oude Engeland" kunt vinden.  Weer een parkachtige camping! 

We bezochten gisteren Tetbury, een oud marktplaatsje uit de 7de eeuw waar in "Long Street", het winkelstraatje, maar liefst 14 antiekzaken gevestigd zijn. Ook vind je daar Highgrove shop, de winkel van Prince Charles, waar naast spullen voor de tuin en het interieur ook biologische producten  (van zijn dichtbij gelegen buiten Highgrove) te koop zijn.


 Verder prachtige winkeltjes en geveltjes....


En op de overdekte mark, heerlijke cupcakes....


Voorlopig vervelen we ons niet want er is hier zoveel moois te zien.


We rijden wat rond in "the country site" en genieten van het prachtige landschap en de pittoreske "villages".

Ook zeggen ze dat er vanaf zaterdag geen regen meer komt en dat het zonnig wordt met 20 (!) graden.


Dit was het eerste stukje reisverslag. 
Moeilijk omdat het WIFI netwerk hier niet stabiel is. 
Ik ben drie keer opnieuw begonnen maar de aanhouder wint!

Hartelijke groeten!

7 opmerkingen:

Judith zei

De aanhouder wint, wat een mooi verslag super om te lezen. Ik ga straks zeker doorlinken om 'te shopp en" in de Quiltwinkel waar je t over hebt. Ik heb zelf ook ooit in Engeland gewoont, THE country Side is helemaal fantastisch, al die hedges heuvels, schapen, shops, straatjes en cottages, om van een goede pup lunch nog maar te zwijgen. Ga zeker ergens een curry eten, heerlijk! Geniet ervan.

Berna zei

Gelukkig dat je hebt aangehouden want dit logje had ik niet willen missen. Wat een prachtig land. Staat zeker nog op mijn wensenlijstje. Londen al wel een paar keer gezien maar daarbuiten alleen in de trein gezeten. Geniet maar lekker en nog een goeie vakantie!

PS, ik ga zaterdag stofjes kopen voor jouw Celine. Verheug me er erg op, ook om er aan te beginnen.

Anoniem zei

Wat een mooi reisverslag en prachtige foto's.
Ja en wat dat quiltwinkeltje betreft jij weet die altijd wel te vinden.
Geniet ervan en tot je volgende verslag.

Groetjes Ria

ria vogelzang zei

Prachtige foto's! Wat lijkt me dat heerlijk om zo te kamperen in die prachtige parken; wat een rust!!!
Heerlijk!
Geniet ze!!

Gerda zei

Wilma wat ziet dat er allemaal mooi uit!!!!...geniet nog lekker van je vakantie..;0)

sylvia zei

gelukkig dat de aanhouder gewonnen heeft, want ik heb met plezier je verhaal zitten lezen!!
nog een hele fijne vakantie, groetjes, Sylvia

Lida zei

Wat een schitterende foto's laat je zien! Ik ben twee jaar geleden in Dorkin geweest en ja natuurlijk ook in die quiltwinkel! Ik heb alleen die linialen niet gezien, ben er dus wel benieuwd naar! Ik hoop dat jullie gauw de zon zullen zien en kunnen genieten van een zonnig Engels landschap, ik geniet dan wel met jullie mee! Groetjes
Lida