woensdag 13 april 2011

Over fietsen in Zeeland en andere zaken...

Het afgelopen weekend startte ons voorseizoen op de camping in Zeeland. Wat hebben we het getroffen zo vroeg in het voorjaar; een strakblauwe lucht, ontluikende natuur, zingende vogels, stralende zon en noem maar op. En dat terwijl er twee jaar geleden rond deze tijd sneeuw uit de lucht viel. Het was heerlijk weer om te gaan fietsen.... de straffe tegenwind viel mee op onze nieuwe fietsen ;-) en wat hebben we er van genoten!!!


Voor het weekend had ik géén patchwork meegenomen maar een redwork borduurtje dat ik vond in een van de vergeten mandjes. Ik heb het twee jaar geleden in Frankrijk gekocht en het leek mij een heerlijk werkje voor op de camping


Toen ik de afbeelding goed bekeek, moest ik ineens denken aan "Joop ter Heul". Kennen jullie haar nog? het boek van Cissy van Marxveldt?  Joop met de Jopopinoloukicoclub??? Joop met haar zuster Julie? Joop met Leo  en  Joop met haar zoon?

Waar had ik dat boek toch? Overal ben ik gaan zoeken en ja hoor..............


Dus jullie begrijpen het al.... dat boek mocht ook mee naar de camping en ik heb het helemaal uit gelezen! Ik waande me  ruim 40 jaar jonger............heerlijk jeugdsentiment!!!


En gisteren was het eindelijk zo ver..... Ik ben met mijn vriendin naar België gegaan naar de winkel van Kristel Salgarollo om eindelijk haar eigen stoffencollectie te bewonderen. Het hele proces van ontwerpen, van tekenen,  van kleuren kiezen, over en weer schrijven naar Japan en van de eerste  drukproeven had ik gevolgd, maar de echte collectie "Cielle" (door Kristel zelf getekend en ontworpen!) bleef op zich wachten maar  gisteren was het dan zo ver.....Geweldig toch, al die stoffen met in de zelfkant Kristels naam!
De collectie omvat 40 stoffen in verschillende designs en kleurstellingen  en dan is het moeilijk om te beslissen welke stoffen je mee naar huis neemt.... dus van alle stoffen een Fat Eight.Nadat we gezellig bijgekletst waren,  hebben we de "Broderie Persé" werken van de cursisten bewonderd, uitgebreid rond geneusd  en toen zijn we vertrokken om te gaan lunchen. De salade die we besteld hadden was een waar kunststuk en die hebben we eerst ook maar op de foto gezet.En nu weer over tot de orde van de dag. Ik ben, zoals jullie weten, met vanalles bezig: met mijn lentekleed Fleur, de shaker baskets, de Civil War BOW, met nog veel en veel meer, en ook.... met de zandlopers uit de laatste Quiltmania (nr.82). Hier al een klein voorproefje. De tussenstof met de grote bloemen, heb ik lang geleden gekocht in Parijs bij Le Rouvray. Bij thuiskomst vond ik die stof toen "te roze"en "te fel" van kleur maar met gekleurde zandlopers ertussen zal het (ooit...zucht!) een prachtige fleurige quilt worden!


quiltgroeten, (k)WIL(t)MA

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een mooie stof en je zandlopertjes worden ook mooi.

Groetjes Ria